plus minus gleich

Brze Vesti

Sportsko rekreativni centar "Ljubomir Ivanović - Gedža" u saradnji sa Omladinskom kulturnom organizacijom Mladenovca (OKO) i uz podršku Turističke organizacije Mladenovca, organizovao je 1. avgusta, druženje mladih mladenovačkih umetnika i posetilaca sunčališta na bazenu Sportskog centra.

Tog dana, prisutne su, kroz svirku i pesmu zabavljali Mihajlo Nikolić i Dušica i Mladen Mladenović iz grupe FRUCTUOSO ACUSTIKC BEND.

Omladinska kulturna organizacija Mladenovca aktivno je uključena u mnogim dešavanjima, pre svega ona koja se tiču kulture i sporta.

Inače, na terenima Sportsko rekreativnog centra ovakvi  nastupi se organizuju svake srede uz učešće po jedne muzičke grupe iz Mladenovca. Danas 8. avgusta od 15,30 do 18,45 gostuju dve grupe THOHSIB i SENKE.

Po rečima organizatora, cilj ovih druženja je širenje pozitivne energije, druženje mladih, kao i predstavljanje mladenovačkih muzičara.

{gallery}bazen{/gallery}

Odabir jezika

toggle
toggle

Selters Banja

Lekovita termomineralna voda u Mladenovcu je pronađena 1898. godine na imanju trgovca i industrijalca Nauma Atanasijevića. Danas, Selters Banja se prostire na dvadesetak hektara parka sa cvetnim alejama, fontanama, šetalištima sa starim drvoredima između kojih su smeštena banjska zdanja, zapravo rekonstruisani prvi hotel (danas bolnički stacionar) i novi hotel „Selters“ sagrađen 1986. godine. Lekovita voda Selters Banje se eksploatiše iz dva izvora. Zahvaljujući svojim fizičkim i hemijskim svojstvima voda Selters Banje spada u kategoriju mineralnih voda širokog dijapazona lekovitosti, a koristi se kao značajno terapijsko sredstvo kupanjem, inhalacijom i pijenjem. Lečenje u Selters Banji obavlja Institut za rehabilitaciju Beograd, odeljenje Selters u Mladenovcu, koje je opremljeno najsavremenijom medicinskom opremom za dijagnostiku i lečenje. Smeštaj je moguć u bolničkom odeljenju i hotelu „Selters“ koji raspolažu sa po 250 ležajeva, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Hotel „Selters“ je B kategorije. Ima zatvoreni bazen, restorane i barove, prodavnicu mešovite robe, frizerski salon, prostrane terase, moderno opremljenu kongresnu salu sa 160 sedišta i sve ostale neophodne hotelske sadržaje. Selters Banja se nalazi na jedan kilometar od centra Mladenovca, u podnožju planine Kosmaj, na nadmorskoj visini od 136 metara. Klima Banje je umereno-kontinentalna, sa dosta sunčanih dana u godini i dominantnim vetrovima sa Kosmaja, Bukulje i Venčaca.

Medicinske indikacije:

Oboljenja i oštećenja lokomotornog sistema, reumatska degenerativna i zapaljenska oboljenja kičmenog stuba i zglobova, postreumatska stanja, oboljenja izazvana vibracijom. Hronična oboljenja respiratornog sistema, oboljenja perifernih krvnih sudova, oboljenja perifernog nervnog sistema i posledice oštećenja centralnog nervnog sistema vaskularnog porekla.