plus minus gleich

Brze Vesti

Manifestacija

“Vazduhom hlađena strast”

od 7. do 9. juna

Izložba automobila "Vazduhom hlađena strast" je manifestacija pokrenuta sa idejom negovanja kulta automobila legende, poznatog u našem narodu kao BUBA. Ideja se odnosi i na ostala vozila sa vazdušno hlađenim motorima kojima je Buba bila osnov ili uzor za nastajanje

Već devetu godinu za redom, velika smotra Volkswagenovih automobila privlači brojne ljubitelje kako iz zemlje tako i iz inostranstva.  Ove godine imaćemo čast da ugostimo poštovaoce čuvene “Bube” koji će sa svog “puta oko sveta”, svratiti u naš grad.

I ove  godine je organizacija prepuštena Savetu manifestacije uz kompletnu pomoć i zalaganje Turističke organizacije Mladenovca kao i Gradske opštine Mladenovac.

PROGRAM SKUPA       

Petak 07. Jun
15h otvaranje kampa i doček učesnika na igralištu OŠ “Kosta Đukić”
20h večera
21h rok svirka i zabava

Subota 08. Jun
9h doručak
9:30h odlazak pred TCM i doček učesnika koji dolaze u subotu
11h odlazak u centar grada gde će Mladenovčanima biti predstavljena naša vozila
13h kao i svake godine i ovoga puta paradna vožnja po okolini
16h ručak u kampu i zabavne igre
19h podela priznanja učesnicima skupa nakon čega sledi još zabave

Nedelja 09. Jun
doručak i oproštaj od učesnika skupa

 

Odabir jezika

toggle
toggle

Selters Banja

Lekovita termomineralna voda u Mladenovcu je pronađena 1898. godine na imanju trgovca i industrijalca Nauma Atanasijevića. Danas, Selters Banja se prostire na dvadesetak hektara parka sa cvetnim alejama, fontanama, šetalištima sa starim drvoredima između kojih su smeštena banjska zdanja, zapravo rekonstruisani prvi hotel (danas bolnički stacionar) i novi hotel „Selters“ sagrađen 1986. godine. Lekovita voda Selters Banje se eksploatiše iz dva izvora. Zahvaljujući svojim fizičkim i hemijskim svojstvima voda Selters Banje spada u kategoriju mineralnih voda širokog dijapazona lekovitosti, a koristi se kao značajno terapijsko sredstvo kupanjem, inhalacijom i pijenjem. Lečenje u Selters Banji obavlja Institut za rehabilitaciju Beograd, odeljenje Selters u Mladenovcu, koje je opremljeno najsavremenijom medicinskom opremom za dijagnostiku i lečenje. Smeštaj je moguć u bolničkom odeljenju i hotelu „Selters“ koji raspolažu sa po 250 ležajeva, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Hotel „Selters“ je B kategorije. Ima zatvoreni bazen, restorane i barove, prodavnicu mešovite robe, frizerski salon, prostrane terase, moderno opremljenu kongresnu salu sa 160 sedišta i sve ostale neophodne hotelske sadržaje. Selters Banja se nalazi na jedan kilometar od centra Mladenovca, u podnožju planine Kosmaj, na nadmorskoj visini od 136 metara. Klima Banje je umereno-kontinentalna, sa dosta sunčanih dana u godini i dominantnim vetrovima sa Kosmaja, Bukulje i Venčaca.

Medicinske indikacije:

Oboljenja i oštećenja lokomotornog sistema, reumatska degenerativna i zapaljenska oboljenja kičmenog stuba i zglobova, postreumatska stanja, oboljenja izazvana vibracijom. Hronična oboljenja respiratornog sistema, oboljenja perifernih krvnih sudova, oboljenja perifernog nervnog sistema i posledice oštećenja centralnog nervnog sistema vaskularnog porekla.