plus minus gleich

Brze Vesti

TOM na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

 

POSEBNO PRIZNANJE ZA IZUZETAN NASTUP

 

Posebno priznanje za izuzetno uspešan nastup na Četvrtom međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragijevcu, ove godine je pripalo Turističkoj organizaciji Mladenovca. Za ovo veliko priznanje pored zaposlenih zaslužni su i Kulturno-umetničko društvo "Šumadija" iz Vlaške, Karate klub "Mladenovac", vokalni solista Marija Janković i frulaš Dobrivoje Doca Todorović, koji su svojim nastupom oduševili domaćine, učesnike i posetioce sajma.

Na štandu Turističke organizacije Mladenovca, uređen u šumadijskom stilu, bili su prisutni i predstavnici Mlekare "Granice" sa svojim proizvodima.

Štand Turističke organizacije Mladenovca posetili su, predsednik Gradske opštine Mladenovac Dejan Čokić, zamenik predsednika Miloš Stojanović, članovi Veća, predstavnici javnih preduzeća i ustanova i brojni gosti, koji su bili dočekani na tradicionalan srpski način pogačom i solju. Prisutni gosti i posetioci sajma, degustirali su proizvode brojnih sponzora iz Mladenovca, proizvođača vina i rakija, pekarskih proizvoda i roštilja.

Na manifestaciji koja je održana na "Šumadija sajam" učestvovali su turistički centri, banjska i klimatska lečilišta, privredne komore, predstavnici seoskog, rečnog i lovnog turizma, turističke sgencije, kao i domaćinstva koja se bave seoskim turizmom.

Odabir jezika

toggle
toggle

Selters Banja

Lekovita termomineralna voda u Mladenovcu je pronađena 1898. godine na imanju trgovca i industrijalca Nauma Atanasijevića. Danas, Selters Banja se prostire na dvadesetak hektara parka sa cvetnim alejama, fontanama, šetalištima sa starim drvoredima između kojih su smeštena banjska zdanja, zapravo rekonstruisani prvi hotel (danas bolnički stacionar) i novi hotel „Selters“ sagrađen 1986. godine. Lekovita voda Selters Banje se eksploatiše iz dva izvora. Zahvaljujući svojim fizičkim i hemijskim svojstvima voda Selters Banje spada u kategoriju mineralnih voda širokog dijapazona lekovitosti, a koristi se kao značajno terapijsko sredstvo kupanjem, inhalacijom i pijenjem. Lečenje u Selters Banji obavlja Institut za rehabilitaciju Beograd, odeljenje Selters u Mladenovcu, koje je opremljeno najsavremenijom medicinskom opremom za dijagnostiku i lečenje. Smeštaj je moguć u bolničkom odeljenju i hotelu „Selters“ koji raspolažu sa po 250 ležajeva, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Hotel „Selters“ je B kategorije. Ima zatvoreni bazen, restorane i barove, prodavnicu mešovite robe, frizerski salon, prostrane terase, moderno opremljenu kongresnu salu sa 160 sedišta i sve ostale neophodne hotelske sadržaje. Selters Banja se nalazi na jedan kilometar od centra Mladenovca, u podnožju planine Kosmaj, na nadmorskoj visini od 136 metara. Klima Banje je umereno-kontinentalna, sa dosta sunčanih dana u godini i dominantnim vetrovima sa Kosmaja, Bukulje i Venčaca.

Medicinske indikacije:

Oboljenja i oštećenja lokomotornog sistema, reumatska degenerativna i zapaljenska oboljenja kičmenog stuba i zglobova, postreumatska stanja, oboljenja izazvana vibracijom. Hronična oboljenja respiratornog sistema, oboljenja perifernih krvnih sudova, oboljenja perifernog nervnog sistema i posledice oštećenja centralnog nervnog sistema vaskularnog porekla.